Haber Delisi Google Özel Arama

Batı Nil ateşi virüsü Türkiye'ye sıçradı

09 Eylül 2010, 02:06 (25775)
Yunanistan'dageçen ay ortaya çıkan ve Manisa'daki ölümler sonrası gündeme gelen Batı Nil virüsü enfeksiyonu hastalığının Türkiye'de de olduğu kesinleşti.
18 Punto
16 Punto
14 Punto
12 Punto
Karakter Boyutu

Sağlık Bakanlığı, sivrisinekten bulaşan enfeksiyon vakalarına ülkemizde de rastlandığını açıkladı. Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanı Mustafa Ertek, Batı Nil ateşi enfeksiyonu nedeniyle Türkiye'de toplam 5 ilden 7 vakaya tanı konulduğunu ve bu hastalardan 3'ünün hayatını kaybettiğini söyledi.

Mustafa Ertek, dün basın toplantısı düzenleyerek hastalıkla ilgili bilgi verdi. Ertek, Manisa haricinde İzmir, Sakarya, Aydın ve Isparta'dan 4 vaka daha bildirildiğini söyledi. Enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybeden 3 kişide ciddi kronik ve ileri yaş hastalıklarının mevcut olduğunu kaydeden Ertek, halen 2 kişinin takip ve tedavi altında olduğunu belirtti.

Herhangi bir salgın olmadığını vurgulayan Ertek, hastalığın yaşlılarda, hamilelerde AIDS hastalarında ciddi seyredebileceğini belirtti. Batı Nil ateşinin genellikle hafif seyirli bir hastalık olduğunu söyledi. Ertek, vakaların önemli kısmında tedaviye gerek olmadığını dile getirdi. Batı Nil virüsüne karşı aşı bulunmadığını söyleyen Ertek, korunma yöntemi olarak sivrisineklerle mücadelenin en temel yol olduğuna dikkat çekti. Havalar soğuduğu için vakaların azalacağına işaret etti.

Sağlık bakanı: endişeye gerek yok

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tür-kiye'de Batı Nil ateşi hastalığıyla ilgili bulgulara geçmişte de rastlandığını belirterek, "Endişe edecek bir şey yok. Gelecek sene sivrisinekle mücadele konusunda belediyelerimiz ve diğer yerel yönetimlerle, kırsalda özel idarelerin dikkatli çalışması gerekiyor. Sağlık Bakanlığı olarak bu işin takipçisi olacağız." dedi.

Virüsü sivrisinekler taşıyor

Yaygın olarak ateş, baş ve kas ağrıları, iştah kaybı, bulantı, kusma, ishal, ciltte kızarıklık, lenf bezlerinin şişmesi gibi belirtiler gösteren Batı Nil virüsü, sivrisinekler aracılığıyla memelilere bulaşıyor. Kan yoluyla, organ ve doku nakliyle de bulaşan virüs, normal şartlarda kendini göstermiyor ve çoğu zaman farkına varılmadan atlatılıyor. Yaşlılar, çocuklar, hamileler ve AIDS hastaları gibi bağışıklık sistemi zayıf olanlarda beyin iltihaplanmasına ya da beyni ve omuriliği çevreleyen zarlarda iltihaplanmaya yol açabiliyor.


ZAMAN
Yorumunu Facebook'ta yap

Yorum yapın

Yorumlarınızı, tamamı büyük harflerle YAZMAYINIZ.
Küfür, hakaret, rencide edici kelimeler ve, inançlara saldırı içeren yorumlar yayımlanmamaktadır.
Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır (biraz zaman alabilir)
1500

Son Yorumlananlar

melek
tardu oyuncu arkadasiyla bir mekana girerken yani siradan bir durumken birsuru kamera tarduya dondug
TARDU FLORDUN MEÇHUL BİR
iremnaz
pardon madem böyle bu insanlar neden bu kadar konu ediyosunuz anlamadım cengiz bey daha dün o kim ni
FATİH ALTAYLI-CENGİZ SEME
Nurhayat
Tolga Çevik gerçektende önemli bir insan bence,çok zeki.Filmi dört gözle bekliyorum ama nasıl ol
TOLGA ÇEVİK, YENİ FİLMİNİ
fikret gümüşoglu
ferhat şirin e birebir düşüncelerimi yazmak için çok ugraştım ama mümkün degil fecebook kullanmıyor.
Ferhat Şirin... VİCTORİA`
aysenur koc
kimin oldugunu biliyom ben :)
Yusuf güney sevgilisiyle
beril
zirva,basit birsuru oyuncu bile olmayan insan turedi televizyonlarda.tardu flordun gibi kaliteli oy
CANAN ERGÜDER, TARDU HAKK
zuhal
bizim yenge tekrar baslasin lutfennnnn
'BİZİM YENGE' NEDEN YAYIN
kendi
senelerdir bu camianin icinde olan biri olarak biliyorumki,tardu flordun bu alemin en yetenekli,en z
CANAN ERGÜDER, TARDU HAKK
hazal olmaz
asla ve asla inan miyorum zira onun nekadar chocuklari sevdini herkes biliyor boyle bir ssey olamaz
MURAT BOZ'UN HERKESTEN SA
burde
tardu flordun nasil oynamis oyle tek basimiza dizisinde sevdigi sahnelerde hayranim.en buyuk hayrani
BAŞROL OYUNCULARI TEK BAŞ
0,8486328