Şeker iddianamesi kirli ilişkiler ağını ortaya çıkardı

22 Şubat 2012, 02:01 (1230)
Kayseri'deki yolsuzluk operasyonunda gözaltında alınan Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık'ın davaları etkilemek için hâkim ve savcılarla maddî ilişki içinde olduğu ortaya çıktı.
18 Punto
16 Punto
14 Punto
12 Punto
Karakter Boyutu

Ankara Özel Yetkili 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından önceki gün kabul edilen iddianameyi hazırlayan özel yetkili savcılık, h kimlerin rüşvet aldığı iddialarına karşılık h kim ve savcıların dosyasını ayırarak işlem yapılması için HSYK'ya gönderdi. 346 sayfalık iddianameye ise skandal ayrıntılar yansıdı. Şüphelilerle h kimlerin telefon tapelerinin yer aldığı iddianamede, "Bazı kamu görevlilerinin de örgüt tarafından tatil amaçlı değişik illerde hatta yurtdışında ağırlandığı, özellikle Kayseri Adliyesi'nde görev yapan bazı h kim ve Cumhuriyet savcılarının suç örgütü ile maddî ilişkilerini gösteren deliller ayrı bir dosya halinde, gereğinin takdir ve ifası için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na arz edilmiştir." denildi.

Kayseri Şeker Fabrikası'nda yolsuzlukların üstünü örtmek için medya organlarının kullanıldığı da tespit edildi. İddianamede örgüt yöneticisi olarak geçen Vedat Ali Özışık'ın çalışmalarının zarar görmemesi için yerel televizyon kanalları ile gazeteleri kullandığı belirtildi. Çetenin televizyon kanalı kurduğu, yerel gazetelere yüksek ücretlerle reklam verdiği iddianameyi hazırlayan savcılık tarafından ortaya kondu. İddianamede Kooperatifler Yasası'nda yapılacak değişikliğin engellenmeye çalışıldığı göze çarptı. Örgütün bağlantılı olduğu bazı basın yetkililerine reklam vermek suretiyle maddî destekte bulunduğu da iddianamede yer aldı.

Yorumunu Facebook'ta yap

Yorum yapın

Yorumlarınızı, tamamı büyük harflerle YAZMAYINIZ.
Küfür, hakaret, rencide edici kelimeler ve, inançlara saldırı içeren yorumlar yayımlanmamaktadır.
Yorumlarınız incelendikten sonra yayınlanacaktır (biraz zaman alabilir)
1500
X KAPAT İlgili Sayfaya Git